Welke sportbril moet ik kiezen?

Collectie
05-11-2021

Er zijn heel veel verschillende soorten sportbrillen. Je hebt merken zoals Oakely en Adidas, deze worden vaak in de wielrennerswereld terug gevonden. Daarnaast heb je ook heel wat goedkopere sportbrillen zoals het gamma van Julbo. Maar welke sportbril is meest geschikt voor jou?

Banner van Oakley fietser
foto persoon op tennisveld met sportbril

Welke kleur van glazen moet ik kiezen?

In alle merken kun je verschillende types terug vinden. Je hebt glazen die speciaal voor moutainbike zijn, of specifiek voor het veldwielrennnen. Je hebt ook glazen voor watersporten of golf. Dus afhankelijk van het type sport die je beoefend kun je eigenlijk al de betere keuze van glazen maken. Ikzelf ben een grote voorstander van glazen die verkleuren met de zon. Deze zijn zowel voor mtb als veldwielrennen goed. Ze worden donkerder naarmate de zon beller gaat schijnen waardoor je altijd met een heldere kijk door je glazen kan zien.

Doe je de sportbril dan ook best op sterkte?

 Het is natuurlijk afhankelijk van welke sterkte je nodig hebt, maar ik zou dit zeker overwegen. Als je glazen voor ver en dicht hebt kun je dit ook beter in je sportbril zetten. Dan kun je tenminste nog je gps zien op de fiets, of je balletje tijdens het golfen. Op alle afstanden scherp zien is toch geen luxe? En van model ga je dan best voor een bril die 2 aparte glazen in de montuur heeft, omdat dit gewoon esthetisch verantwoorder is. Een masker kan ook altijd op sterkte gemaakt worden, maar dan gaan ze gebruik maken van een insert. Hierdoor kun je dus wel vrij goed zien dat deze op sterkte gemaakt is. Een clipje achteran je glas kan ook, maar dan heb je wel sneller last van aandamping van de glazen.

 

Oakley op sterkte met insert glazen
sportbril met ingebouwde clip

Je ziet, er zijn heel veel verschillende soorten sportbrillen en dus ook veel opties die je moet overwegen bij de aankoop van je ideale sportbril. Wil je de opties eens bekijken in de winkel? Kom gerust eens langs!