Over optiek Dujavu

Erfelijk ‘belast’

Het lijkt wel of die brillenwereld vaak al genetisch bepaald moet zijn. Ook al is mijn familie reeds 25 jaar uit het vak, toch heb ik op 18 jarige leeftijd de beslissing genomen om met deze studie te beginnen.

Het voelde meteen aan als thuiskomen. Een passie waar ik nooit meer mee kon stoppen. Na 7 jaar in het vak te staan en ervaring op te doen heb ik dan ook met volle overtuiging deze zaak opgestart.

Helemaal in de ban van brillen, maar ook zeker van lenzen en oogmetingen!

Het technische en mode aspect is wat mijn job zo fantastisch interessant maakt en houdt.

foto optiek Dujavu
foto van Emilie en Hermien
foto optiek Dujavu

Waarom de naam ‘Dujavu’?

Het zal u ongetwijfeld doen denken aan de naam ‘déjà-vu’, wat in het woordenboek letterlijk vertaald ‘de indruk dat je iets eerder al meegemaakt hebt’ betekent.

En dit klopt, 25 jaar geleden hebben mijn oma, tante en mama de zaak met spijt in het hart beeïndigd. Na jarenlange passie en vakkennis hebben zij hun optiekervaring moeten stoppen.

Mijn tante is naar Nederland getrokken en oefent daar nog steeds het vak uit.

Mijn mama is samen met papa in de zaak gestapt (een bedrijfsrevisoriaat).

En nu na 25 jaar beginnen moeder en dochter opnieuw met een volledig nieuwe naam, locatie en sterke motivatie.

drie vrouwen voor optiek Dujardin
exterieur optiek Dujardin 25 jaar geleden op de braderie - zwart wit

Het doel van Dujavu

We willen jullie graag een gevoel geven van thuiskomen. Gezelligheid vinden we zeer belangrijk! We maken ook graag tijd voor jullie om samen op zoek te gaan naar de beste, meest geschikte montuur, glazen of lenzen. Bij ons ben je steeds welkom om een kijkje te komen nemen, zonder verplichtingen. We willen u ook graag verder helpen met onze kennis van mode en techniek.

  • Draagt u liever lenzen, maar heeft u droge ogen, dan zijn nachtlenzen misschien wel iets voor u?
  • Heeft u altijd dikke glazen doordat u een hoge sterkte hebt? Dan gaan we voor u graag op zoek naar het dunst mogelijke glas.
  • Draagt u graag een bril, maar heeft u schrik van multifocale glazen? Bij ons heeft u 6 weken wenningsgarantie! Niet tevreden, dan zoeken we samen met u naar een betere oplossing.

Op die manier zijn we ervan overtuigd dat we bij dujavu voor elk wat wils hebben!

interieur optiek dujardin 25 jaar geleden - zwart wit